YALOVA / ÇINARCIK - Hüdaverdi Aydın Ortaokulu

Nis

Okulumuzda yeni bir proje daha. İngilizce Öğretmenimiz Ayşe Pınar ÖNESU “EKRANDAN DOĞAYA; SANATLA” adlı eTwinning projesi başlattı. Bu projede öğrencilerimizin dijital dünyanın ötesine geçerek doğayla etkileşimde bulunmalarını ve sanat yoluyla doğa ile bağlarını güçlendirmelerini amaçlamaktayız. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte çocuklarımızın doğayla teması azalmaktadır. Bu proje ile doğayı keşfetmek ve sanatı kullanarak doğa ile etkileşimde bulunmak için bir fırsat sunuyoruz.

Bu proje sonucunda öğrencilerimizin doğaya olan bağlılığı güçlenecek, çevre bilinci artacak ve sanat yoluyla ifade etme becerileri gelişecektir. Ayrıca, dijital teknolojiden uzaklaşarak doğal dünyayı keşfetmenin önemi konusunda farkındalık oluşturulmuş olacaktır.

Ock

Okulumuz öğretmenleri Ayşe Pınar ÖNESU ve Tuğba PIRNALCI tarafından yürütülen "ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY" projesinde çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında okulumuz öğrenci, öğretmen ve velilere  yönelik " EKOLOJİK OKURYAZARLIK EĞİTİMİ" sunusu  TEMA Çınarcık İlçe sorumlusu Orçun EMRAH tarafından gerçekleştirilecektir.

Nis

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Koray ÇOBANOĞLU koçluğunda kız basketbol takımımız üst üste ikinci kez Yalova şampiyonu olarak hem okulumuzu hem de ilimizi Bursa'da yapılan bölge turnuvasında başarıyla temsil etti. Kız basketbol takımımızda yer alan öğrencilerimizi ve öğretmenimiz Koray ÇOBANOĞLU'nu tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okulumuzdan bir büyük başarı daha! Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında ilçe birincisi olan öğrencilerimiz İrem Su BURUK ve Abderrrahim LARAIB bugün yapılan il finalinde hem okuluumuzu hem de ilçemizi temsil ettiler. Pentago dalında yarışmaya katılan 8.sınıf öğrencimiz Abderrahim LARAIB il dördüncüsü olarak yarışmayı tamamladı. Kulami dalında 6.sınıf öğrencimiz İrem Su BURUK çok güzel bir performans göstererek il birincisi oldu ve Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Danışman öğretmenimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmenimiz Oğuzhan AVAZ'ı, pentago il dördüncüsü Abderrahim LARAIB'i ve kulami il birincisi İrem Su BURUK'u tebrik eder İrem Su BURUK'a Türkiye şampiyonluğu yolunda başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuz "Hüdaverdi Aydın Bilişim" adlı TEKNOFEST takımı Eğitim Teknolojileri kategorisinde "Eğlenceli İngilizce" adlı projeleri ile Türkiye finalisti oldu. Projemiz 27 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan finalde ardından 30 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Ankara'da ve tarihi sonradan açıklanacak olan İzmir'de sergilenecektir. Elde etmiş oldukları bu başarılarından ötürü proje danışmanı Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Oğuzhan AVAZ'ı, Hüdaverdi Aydın Bilişim takımı kaptanı 6.sınıf öğrencimiz Naz Taçmin TÜRKKAN'ı ve proje üyesi 6.sınıf öğrencimiz İrem Su BURUK'u tebrik ederiz.

Mrt

"Son Kale Çanakkale" adlı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Programımız Gülkent İlkokulu /Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı. Okulumuz tarafından hazırlanan anma programına Çınarcık Kaymakamı Sayın Cemil AKSAK, Çınarcık Belediye Başkanı Sayın Numan SOYER, Koruköy Belediye Başkanı Sayın Kamil YAMAN, İlçe Jandarma Komutanı Sayın Mustafa KOÇAK, İlçe Emniyet Müdürü Sayın Fatih ÇİNGİ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nedim KARABACAK ve çok sayıda seyirci katıldı. Programımızda emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.